Swicco

Sveriges musikblogg!

Bästa musik streaming sidorna

Bästa musik streaming sidorna

Streaming av musik är populärt världen över och antalet musik streaming sidor som dyker upp ökar bara i antal. Denna effekt verkar inte komma att avta någon gång snart, utan i och med att streaming av musik på Internet bara blir allt mer tillgängligt världen över så kommer även musik streamingsidor som erbjuder streaming av musik också att bli fler och fler.

Vissa delar av världen har olika streamingtjänster, dock finns det några som är internationella och populära världen över. Några av dessa känner alla igen där några exempel är Spotify, Tidal och självaste YouTube Music, som bara blir populärare och populärare inom musik streaming.

I detta inlägg kommer jag att lista de populäraste musik streaming tjänsterna som finns tillgängliga idag.

Spotify

Spotify finns tillgängligt som sagt världen över. Detta betyder att man kan lyssna på musik med Spotify oavsett var på jorden man befinner sig. Är du på semester någonstans tropiskt där Internet knappt finns tillgängligt? Sannolikheten att Spotify inte bara fungerar där, men också har musik som är anpassat för just det landet är väldigt högt.

Spotify är utöver det också ett svenskt företag och deras webbhotell är bland de bästa webbhotellen som finns att hitta i Sverige. Ett bra webbhotell för hemsidan, ett som är nära en själv som användare innebär att navigeringen av sidan, hastigheten på tjänsten och mer inte bara är anpassat på ett perfekt sätt för en som användare, utan att eventuella nedtider och dylikt går över lite snabbare för svenska användare, då de befinner sig närmare huvudservrarna och får tillgång till tjänsten först, även om det oftast bara handlar om några minuters tid.

Tidal

Tidal är en tjänst av hela hiphop sfären där Jay-Z, Kanye West, Beyonce och andra är frontfigurer för musik streaming tjänsten.

Tidal finns världen över och oavsett var man befinner sig så är det möjligt att prenumerera på Tidal och njuta av härlig musik samt även njuta av grymma anpassade spellistor beroende på vilken typ av musik man är ute efter. Är du i gymmet och önskar musik som motiverar en för att ge mer? Det finns en spellista för det. Är du ute på promenad och önskar lugn musik som får en att tänka på annat än det man just då tänker på? Finns en spellista för det också!

Tidal är komplett med musik från alla världens hörn och spellistor som passar för alla situationer. Önskar man bra musik som passar ens tillvaro så är Tidal definitivt en tjänst att göra ett försök hos.

YouTube Music

YouTube lanserade sin musiktjänst för bara några år sedan och har sedan dess blivit en av världens största aktörer inom musik streaming. Då YouTube i grund och botten är en videotjänst så är de ledande inom musikvideor också. Deras tjänst bjuder inte bara på musik i form av ljudstreaming men även musikvideor för den som önskar titta på en musikvideo medan de lyssnar på musik.

Tanken bakom YouTube Music var att använda sig utav det utbud av musik streamingtjänsten redan hade och paketera om denna till en musiktjänst som på ett väldigt smidigt sätt använder sig av musikbiblioteket videosidan redan har för att bjuda användare på det senaste och hetaste inom musiken.

Är man ett fan av YouTube sedan tidigare så är YouTube Music definitivt tjänsten för en själv. Den fungerar väldigt smidigt med existerande YouTube och är en smidig gren av videostreaming sidan.